Общи условия | freshwater.bg

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Моля, прочетете внимателно този текст.

Той представлява споразумение между Вас и „ФРИЗБИ ГРУП“ ООД и посочва условията, при които можете да използвате сайта, както и нашите задължения към Вас. Използването на предлаганите от електронния магазин www.freshwater.bg услуги е възможно само след като се съгласите с настоящите условия.

1. ЗА ФИРМАТА
Фирмата, която предоставя услугата, е „ФРИЗБИ ГРУП“ ООД , ЕИК 201164111, с адрес на управление:
гр. Стара Загора, бул. Александър Батенберг № 28, ет. 4, ап. 33

2. РЕГИСТРАЦИЯ И СИГУРНОСТ
За да закупите продукт от www.freshwater.bg, е необходимо да въведете данните си еднократно за конкретната поръчка в менюто ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА. Потребителски профил не се създава, като при всяка поръчка се въвеждат данни на купувача. Там може да следите статуса на активните си поръчки.

3. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
„ФРИЗБИ ГРУП“ ООД е Администратор на лични данни, установен на територията на Република България и обработва законосъобразно и добросъвестно лични данни във връзка с целите на своята дейност – търговия на стоки на едро и дребно и не ги обработва допълнително по начин, несъвместим с тези цели. „ФРИЗБИ ГРУП“ ООД обработва лични данни за посочените цели или при условие, че физическото лице, за което се отнасят данните, е дало изрично своето съгласие, като при липса на изрично съгласие от страна на лицето, за което се отнасят данните, „ФРИЗБИ ГРУП“ ООД няма право да обработва данните му.
За пълна информация на какво основание се обработват личните ви данни – Политика за защита на лични данни.

4. ЦЕНИ НА СТОКИТЕ
Указаната цена на отделните стоки е за 1 брой с включен ДДС. Цените са в български лева. Стойността на доставката не е включена в посочената цена на продуктите и се определя съобразно стойността на поръчаните продукти и избрания от Вас начин на доставка.

5. ПРОМЯНА НА ЦЕНИТЕ
„ФРИЗБИ ГРУП“ ООД има правото да променя цените на предлаганите в сайта продукти и услуги, без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Всеки клиент на интернет магазина се задължава да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора, съгласно настоящите общи условия. Цените, обявени на сайта, са валидни до изчерпване на количествата.

6. УСЛОВИЯ НА ПОРЪЧКА И ЗАПЛАЩАНЕ
Избраните от Вас продукти се появяват във Вашата количка. Вие можете да променяте количеството на продуктите и услугите, да добавяте или да изваждате продукти и услуги. Във всеки един момент във Вашата количка можете да видите всички избрани от Вас продукти или услуги, тяхната цена, както и общата им сума.

Стъпка 1 – Данни за клиента
За да направите поръчка, е необходимо да въведете информацията си в полето Данни за клиента. Посочете името на получателя и точен адрес за доставка – това може да бъде адресът, който сте дали при регистрацията си, или друг адрес от адресната Ви книга. Ако искате да Ви бъде издадена фактура, отбележете с тикче и попълнете данните. Фактурата ще бъде изпратена заедно с поръчаната от Вас стока.

При избор на персонализирано послание на първа страница на нашите албуми или продукти, които могат да бъдат персонализирани, трябва да напишете желания от Вас текст в полето Коментар.
ВАЖНО:
Когато посочвате адрес за доставката, уверете се, че в рамките на работния ден, когато ще бъде доставена стоката , на този адрес ще бъдете Вие или друг човек, който сте упълномощили да я приеме.

Стъпка 2 – Преглед на поръчката
В стъпка Преглед на поръчката Вие може да видите Вашите данни, количката си с цената на избраните от Вас продукти или услуги, цената на доставката и крайната сума, която трябва да заплатите.
Това е моментът да изберете и посочите удобен за Вас начин за плащане от следните възможности:
– наложен платеж (плащане на куриера при доставката);
– плащане чрез банков превод;

Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG20FINV91501004533415 (BGN)
BIC: FINVBGSF
Получател на плащането: „ФРИЗБИ ГРУП“ ООД

В графата „Основание за плащане“ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да попълните номер на Вашата поръчката. Ако не се попълни номер идентификацията на превода се затруднява и е възможно поръчката да не бъде активирана или да се забави изработката и доставката на закупения артикул.

Когато правите поръчка, всеки път имате възможност да избирате удобния за Вас начин на плащане.
Ако имате код за отстъпка, може да го въведете. Потвърдете поръчката си.

ВАЖНО:
Проверете внимателно съдържанието на Вашата количка, информацията за плащане и доставка и инструкциите за поръчката (ако сте посочили такива).
Ако е необходимо да нанесете корекции, не пропускайте да ги направите на тази стъпка.
След като натиснете бутона „потвърдете поръчката“, Вашата поръчка ще бъде приета и няма да можете да правите повече промени.

След като финализирате поръчката си, на електронния адрес, който сте дали при регистрацията си, ще получите имейл с цялата информация по поръчката и код. Ако са необходими уточнения за условията или адреса на доставката, наш оператор ще се свърже с Вас по телефона.

ВАЖНО:
Посочването на непълни или неверени данни в профила на клиента прави поръчката невалидна и тя не обвързва www.freshwater.bg с изпълнение.

7. ВРЪЗКА С НАС
Вие можете да се обръщате към нас за информация относно предлаганите продукти, условията за поръчка и доставка, както и за да проверите статуса на Вашата поръчка.
Вие ще получите информацията, която Ви интересува,независимо дали се свържете с нас чрез e-mail или по телефона.
Телефонните разходи, които правите, обаждайки се на тел.: +359 884 466 766 са за Ваша сметка.
Можете да ни пишете на имейл адрес: office@freshwater.bg. За Ваше улеснение можете да използвате формата за директна връзка с нас.

8. ОТГОВОРНОСТИ
При ползване на услугите, предлагани от „ФРИЗБИ ГРУП“ ООД :
Вие изразявате съгласие, че използването на услугите, предлагани в сайта, е на Ваша отговорност.
„ФРИЗБИ ГРУП“ ООД не гарантира, че функциите, предложени от сайта, и информационният поток са лишени от технически грешки.

9.УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

Отказ от закупена стока
Потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка, в срок от 14 дни, считано от датата, на която Потребителя или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е влязло във владение на стоките или датата, на която Потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е влязло във владение на последната стока, при договор, съгласно който са поръчани няколко стоки с една поръчка.
При поръчка на стока, която към момента на поръчката не е налична в магазини “ФРИЗБИ ГРУП“ ООД , потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка, в срок от 14 дни, считано от датата, на която Потребителя или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е влязло във владение на стоките или датата, на която Потребителя или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е влязло във владение на последната стока, при договор, съгласно който поръчвате много стоки с една поръчка, съгласно разпоредбите на Закона за защита на потребителите.
За да упражни правото си на отказ, Потребителят следва да уведоми www.freshwater.bg за имената си, географския си адрес, номер на поръчка и ако има такива, телефонен номер, електронен адрес и за решението си да се откаже от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата или електронна поща). Потребителят може да използва приложения стандартен формуляр за отказ, но това не е задължително:
_____________________________________________________________________________

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора (попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

До
„ФРИЗБИ ГРУП“ ООД /Партньор

гр. Стара Загора, ул. Александър Батенберг № 28, ет. 4, ап. 33
email: office@freshwater.bg

С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/

нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

– Номер на поръчка …………………………………………………………………………………………………..

 

– Поръчано на*/Получено на* …………………………………………………………………………….

– Име на потребителя/ите …………………………………………………………………………………..

– Адрес на потребителя/ите ………………………………………………………………………………..

– Подпис на потребителя/ите ………………………………………………………………………………

(само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата ………………………………………………………………………………………………………………

––––––––––––––––––

* Ненужното се зачертава.“
_______________________________________________________________________________

 

Потребителят може също така да попълни и подаде по електронен път стандартния формуляр за отказ или друго недвусмислено заявление за отказ, като в случай че използва тази възможност, www.freshwater.bg незабавно ще изпрати на траен носител или по електронна поща съобщение за потвърждение на получаването на отказа. За да бъде спазен срокът за отказ от договора, е достатъчно потребителят да изпрати съобщението си относно упражняването на право на отказ, преди изтичането на срока за отказ от договора.
В случай, че потребителят се откаже от договора, www.freshwater.bg ще възстанови всички плащания, които е получило, включително разходите за доставка (с изключение на разходите за връщане, които са за сметка на потребителя или допълнителни разходи, свързани с избран от потребителя начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от www.freshwater.bg, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която потребителят информира www.freshwater.bg за неговото решение за отказ от договора.
С приемането на настоящите общи условия, Потребителят изрично се съгласява възстановяването на заплатената от него сума да се извършва по предоставена от него банкова сметка.
www.freshwater.bg има право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не бъдат представени доказателства, че стоката е изпратена обратно, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.
Потребителят следва да изпрати на www.freshwater.bg или да върне обратно стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който е информирал www.freshwater.bg за отказа си от договора на един от посочените адреси.
Срокът се счита за спазен, ако потребителят изпрати обратно стоките на www.freshwater.bg преди изтичането на 14-дневния срок и на един от посочените адреси.

Преките разходи по връщане на стоката са за сметка на Потребителя.

Стоката следва да бъде върната в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка с придружаващата я документация и без увреждания, във вида в който е получена. „ФРИЗБИ ГРУП“ ООД запазва правото си, в случай, че върнатата стока е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, увредена от токов удар, с липсващи аксесоари, гаранционна карта, да прецени дали да приеме върнатата стока.
Потребителят отговаря за намаляване стойността на стоките, вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране. За изпробване по начин, различен от необходимия, се счита всяко изпробване на стоката, което е различно от онова, което се е наложило в практиката за обичайно и разумно изпробване в търговския обект. .

Разпоредбите за правото на отказ на потребителя от договора за покупко-продажба от разстояние не се прилагат, съответно не се допуска връщане на стоки, когато:

1. доставената стока, поради своето естество може да влоши качеството си;
2. преди заявката на стоката потребителят изричното се е съгласил и е потвърдил, че знае, че ще загуби правото си на отказ, след като договорът бъде изпълнен изцяло от „ФРИЗБИ ГРУП“ ООД и бъде заплатен.
3. стоката е изработена по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания;
4. за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;
5. за доставка на стоки, които след като са били доставени и поради естество им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;

10. ПРАВА ВЪРХУ САЙТА
Цялото съдържание на сайта e собственост на „ФРИЗБИ ГРУП“ ООД . То е създадено, за да помага на нашите клиенти да се възползват максимално от продуктите и услугите, които предлагаме. Всяко друго използване на съдържанието на сайта, включително модификация, репродукция и дистрибуция без писменото разрешение на „ФРИЗБИ ГРУП“ ООД се наказва от закона.

Екипът на www.freshwater.bg се грижи за доброто обслужване на клиентите на електронния магазин. Ако имате въпроси и препоръки, свързани с използването на сайта, свържете се с нас на телефон +359 884 466 766, или пишете на office@freshwater.bg Вашето мнение е важно, за да направим магазина още по-удобен и полезен!

11. ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ПРИ РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ

OPC – Онлайн решаване на спорове – https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage
KZP – Комисия за защита на потребителите – https://kzp.bg/
CPC – Комисия за защита на конкуренцията – https://www.cpc.bg/

Навсякъде където се използва www.freshwater.bg се има предвид запазената търговска марка и сайта, които са собственост на фирма „ФРИЗБИ ГРУП“ ООД .