Филтри за системи за питейна вода


B150
B150

Филтърен модул В 150 е предназначен да замени изчерпания филтър на домашната пречистваща система Фаворит на Fresh Water. С него чешмяната вода се пречиства от болшинството познати замърсители – твърди частици (утайки, ръжда, пясък), химикали и тежки метали. Високата ефективност се дължи на уникалната му пореста структура и на коаксиалния му дизайн. Филтърът залага на филтрация чрез йонно обменния фибро сорбент AqualenТМ. Със своите модифицирани селективни хелатни групи, филтриращият модул В 150  почиства в дълбочина и необратимо водата от тежки метали. Същевременно се елиминират хлора и хлорните съединения, заедно с неприятния аромат и вкус, който те предават на питейната вода. Модулът съдържа сребро в активната му йонна форма, благодарение на което се бори успешно с почти всички познати микроби и бактерии. Капацитетът на пречистване на филтъра е изключително голям. Подмяна е нужна едва след като бъдат пречистени цели 12 000 литра питейна вода. По начало системата Фаворит, с корпуса си от неръждаема стомана, е едно дългосрочно решение, но в комбинация с оригиналния филтър Fresh Water, се осигурява изключително дълъг период на ефективност на системата. Специалната конструкция на В150 улеснява значително подмяната на изчерпания филтриращ модул. За целта не са нужни специални инструменти и майсторски умения. Домашната пречистваща система фаворит осигурява максимална скорост на филтриране – 2.5 литра в минута...

79.90лв.

B200
B200

Ако използвате компактната приставка за пречистване на чешмяна вода Модерн на Fresh Water, то в даден момент ще се наложи да замените изчерпания филтър с нов филтърен модул. За целта ви е нужен филтър В 200, който има дълъг работен живот и голям капацитет на пречистване. Ние ви предлагаме комплект от два броя филтърни патрона от въпросната серия. Благодарение на патентования пълнеж от влакнести и гранулирани адсорбенти, филтърът се отличава с невероятна прецизност на пречистване. Фибро влакната и гранулите са изпечени в карбонов блок посредством революционна DFS технология. Плътната структура ефективно премахва практически всички вредни примеси от водата. Тази компактна пречистваща система се монтира директно на смесителния кран, без да заема от оскъдното пространство. С нея си гарантира питейна вода с отлично качество – без утайки, миризми и опасни за здравето механични и химични примеси.Капацитетът на филтриране на системата Модерн е около 1.2 литра в минута. Животът на филтърния модул също е максимално дълъг – 4 000 литра, след което е необходимо да бъде заменен с нов. Поради специфичната структура на модул В 200, се очаква понижаване на водното налягане в периода на филтриране. Комплектът е рентабилно и практично решение. С 2 броя филтри на значително по-ниска цена осигурявате спокойствие на цялото си семейство за един дълъг период от време...

39.90лв.

B510-02
B510-02

Проектиран чрез революционната технология CarbFiber Block, заместващ филтър В510-02 използва фино раздробени карбонови обвивки от кокосов орех. Неговата плътна структура му позволява ефективно да премахва органичните примеси и активния хлор от водата. Филтрира частици с размер до 3 микрона. Съдържащите се във филтъра модифицирани селективни хелатни групи, заедно с йонообменните влакна Aqualen дълбоко и необратимо премахват тежки метали като живак, олово, мед, алуминий и желязо. Заменяемият филтър В510-02 съдържа сребро в най-активната му йонна форма. Чрез обмен на отрицателни йони, качествата на водата се подобряват драстично. От нея се елиминират вредните за здравето замърсители, а същевременно се увеличава концентрацията на полезни за здравето минерални соли. Филтърът е съвместим с домашната пречистваща система Трио. Смяната на изчерпания вече филтриращ модул е изключително лесно изпълнима дори на трудно достъпни места. Приложението на В510-02 е филтриране на студена вода. В зависимост от качеството на пречистваната от него вода, капацитетът му на работа варира от 6 000 до 7 000 литра. Скоростта на пречистване, чрез системата Трио в комплект с въпросния филтър е 2 литра в минута. Подмяна на модула се извършва веднъж годишно дори при интензивна ежедневна употреба. Техническа информация: Тип филтрация: Механична Подобряване на качеството: йонообмен Принцип на работа: Сорбция Омекотяване: Не Приложение: за студена вода Филтрира частици по-големи от: 3.0 μm Живот на филтъра: 6000L-7000L в зависимост от типа вода Подмяна на модул: на всеки 12 месеца Скорост на филтриране: 2 L / мин Размери: 7,0 x 2,51 x 7,0 см Тегло: не повече от 0,4 кг Максимално работно налягане на водата: 0.63 MPa (6.5 атм.) Максимална температура на водата: + 35 ° С ..

16.90лв.

B510-03
B510-03

Филтърен модул В510-03 прави ефективна работата на домашната пречистваща система Трио. Разработен по специална технология, филтърът използва карбон-фибърен блок от кокосови въглени, който абсорбира и неутрализира голяма част от наличните в питейната вода механични замърсители. Резервният филтър е предназначен за предварително третиране на водата. Неговата задача е да премахне органични примеси, тежки метали и хлор с размер до 5 микрона. След това водната маса се филтрира през модул В510-02, който абсорбира замърсители с големина до 3 микрона. Увеличеното количество селективни йонообменни влакна Аквален допринася за високия капацитет на улавяне на утайки на филтъра. По този начин му позволява ефективно да премахва колоидно и разтворено желязо. Модулът съдържа и сребро в активната му форма, което допълнително подобрява качеството на водата, като премахва 99.9% от познатите бактерии. Модул В510-03 осъществява изцяло механична обработка на питейната вода. За разлика от повечето професионални и домашни системи за пречистване, той не използва химични съединения с неблагоприятно въздействие върху целия организъм. Работи дори при слабо водно налягане със скорост на филтриране 2 литра в минута. Капацитетът му е от 6 000 до 7 000 литра, в зависимост от качеството на водата. След изчерпване на неговата ефективност, е нужна подмяна с нов филтърен модул от същия вид или друг съвместим елемент. Техническа информация: Механична филтрация: Да Йонообмен: Да Сорбция: Да Омекотяване: Не Приложение: за студена вода Филтрира частици по-големи от: 5.0 μm Живот на филтъра: 6000L-7000L в зависимост от типа вода Подмяна: на всеки 12 месеца Скорост на филтриране: 2 L / мин Размери: 7,0 x 2,51 x 7,0 см Тегло: не повече от 0,35 кг Максимално работно налягане: 0.63 MPa (6.5 at) Максимална водна температура: + 35 ° С ..

15.90лв.

B510-04
B510-04

В510-04 е резервен филтър, с който можете да оборудвате домашната си филтрираща система Трио. Идеален за райони със средна до висока твърдост на водата, тъй като основното му свойство е да понижи количеството на калциевите отлагания, и по този начин да ограничи натрупването на котлен камък по домакинските електрически уреди и съдове. Системата Трио принадлежи към пречистващите домашни системи, оборудвани с отделен кран. Водата, протичаща през същия този кран е годна за пиене, готвене и измиване, защото от нея са елиминирани повечето органични и механични замърсявания. Филтрите от серия Трио използват карбон-фибърен блок, изпечен по иновативна технология. По този начин те могат да уловят утаечни частици с размер от 3 до 5 микрона. Работата на модификация 04 се състои единствено в омекотяване на чешмяната вода. Той е третият компонент от групата филтриращи модули, които чрез индивидуалните си характеристики подпомагат взаимно своята работа, като по този начин влизат в ролята на съвършена домашна пречистваща мини-централа. Задачата на филтър В510-02 е да пречисти природната течност от замърсители с големина до 3 микрона. Модул В510-03 извършва предварително третиране, елиминирайки по едри седименти – до 5 микрона, а филтърен модул В510-04 има единствено омекотяващо действие. Техническа информация: Механично филтриране: Не Йонообмен: Не Сорбция: Не Омекотяване: Да Приложение: за студена вода Филтрира частици по-големи от: 5.0 μm Живот на филтъра: 4000L Подмяна на патрон: на всеки 12 месеца Скорост на филтриране: 2 L / мин Размери: 7,0 x 2,51 x 7,0 см Тегло: не повече от 0,7 кг Максимално работно налягане: 0.63 MPa (6.5 at) Максимална водна температура: + 35 ° С ..

19.90лв.

B510-07
B510-07

В510-07 е заменяем филтър, осъществяващ сорбционно третиране и пречистване на чешмяната вода. Съвместим с домашната система Трио, филтърът е идеално решение за подобряване качеството на природната течност. Филтрирана през този модул, тя е много по-бистра, чиста и без неприятен аромат. Филтърът използва ултраплътен фибро-карбонов блок, изработен от активиран чрез поръсване въглен от черупки на кокосов орех. Премахва остатъчните концентрации на органични замърсители и тежки метали. Филтрира частици с размер до 0,8 микрона. Модифицираните Aqualen влакна разпределят водния поток в ултра-плътната филтърна среда, което представлява най-добрата форма пречистване. В510-07 съдържа сребро в активната му форма. Неговата работа се базира на механична филтрация в комбинация с йонно-обменни процеси и сорбция – поглъщане на вредни за здравето вещества. В зависимост от степента на замърсяване на водата, капацитетът му на пречистване варира между 6 000 и 7 000 литра. С увеличен капацитет на полезно действие, филтърен модул В510-07 се нуждае от подмяна само веднъж годишно. Специално разработената му конструкция прави подмяната изключително лесна. Филтърът се подменя заедно с корпуса, което позволява да се избегне рискът от частично замърсяване. Техническа информация: Механична филтрация: Да Йонообмен: Да Сорбция: Да Омекотяване: Не Приложение: за студена вода Филтрира частици по-големи от: 0.8 μm Работен капацитет: 6000L-7000L в зависимост от типа вода Подмяна: на всеки 12 месеца Скорост на филтриране: 2 L / мин Размери: 7,0 x 2,51 x 7,0 см Тегло: не повече от 0,3 кг Максимално работно налягане: 0.63 MPa (6.5 атм.) Максимална температура на водата: + 35 ° С ..

17.90лв.

K2
K2

Ако използвате домашна филтрираща система със собствена батерия от сериите Кристал – А, Квадро, Соло и Осмо, както и системата Морион, бихте могли да я оборудвате със заменяемия филтърен модул К2. Той осигурява дълбоко пречистване на чешмяната вода, залагайки на активен въглен, разработен по технологията CarbFiber Block. Модулът е с вградени фино раздробени въглени от кокосови черупки, изпечени във филтърен блок с плътна структура. Водната маса, преминаваща през него е пречистена изцяло от органичните примеси и активния хлор, използван на много места за дезинфекция на водата. Филтрира частици с размер до 3 микрона. К2 съдържащи модифицирани селективни хелатни групи и йонообменни влакна Aqualen, които дълбоко и необратимо пречистват питейната вода от тежки метали и радиоактивни изотопи. Йонообменът се осъществява посредством наличието на сребро в активна форма. Йонизираната вода притежава много полезни свойства. От нея са премахнати и пестицидите, проникнали от почвата в естествените водоизточници. Филтърът има предварително заложен работен живот, след което е нужно да бъде своевременно подменен с нов. Смяната е лесно изпълнима, като за целта не са нужни специални инструменти и умения. Той е единственият консуматив, използван от домашните пречистващи системи Кристал. Технически характеристики: Тип на филтриране: сорбционно третиране и пречистване Тегло: не повече от 0,7 kg Размери: 8.1cm x 31 cm Максимално работно налягане: 0.63 MPa (6.5 at) Температура на водата: +5 / + 38 ° С Премахва замърсители до: 3 μm ..

27.90лв.

K3
K3

К3 е резервен филтърен модул, съвместим с домашните пречистващи системи Кристал, използващи собствена батерия. Той е базиран на революционната технология CFB (CarbFiber Block), използваща активен въглен от изпечени в карбонов блок черупки от кокосов орех. Фибро блокът е патентована от Fresh Water мембрана, позната под наименованието Aqualen. Активният въглен притежава отлични сорбционни свойства, а в добавка влакната Аквален осъществяват и ефективен йонообмен, който значително подобрява качествата на питейната вода. К3 извършва предварителна обработка чрез отстраняване на органични примеси, тежки метали и хлор. Филтрира частици с размер до 5 микрона. Увеличеното количество селективни йонообменни влакна Аквален допринася за високия капацитет на абсорбиране на утайки и позволява на филтъра ефективно да премахва от питейната вода колоидно и разтворено желязо. Повишеният капацитет на филтрация се дължи и на наличието на активно сребро в структурата на модула. За да се избегне замърсяване на системата и водата от домашната ВиК инсталация, филтърът се подменя заедно с корпуса. Процедурата по смяната на стария филтър с нов е бързо изпълнима и невероятно проста, дори, когато системата Кристал е монтирана на труднодостъпно място. Подходящ за домашните филтриращи системи Кристал, Кристал А, Квадро, Соло и Осмо, както и със системата DWM Морион. Техническа информация: Тип филтриране: карбон-блок пред-филтрация Тегло: не повече от 0,7 кг Размери: 8.1cm x 31 см Максимално работно налягане: 0.63 MPa (6.5 атм.) Температура на водата: +5 ... + 38 ° С Премахва замърсителите до: 5 μm ..

25.90лв.

K4 (KH)
K4 (KH)

Филтърен модул К4 (KH) е консуматив към домашните пречистващи системи Кристал на Fresh Water. Тяхното предимство е, че използват собствена батерия. По този начин, когато чешмяната вода е нужна за общи цели, без нейното качество да е от съществено значение, водното налягане не се понижава. При процеса на филтрация, налягането във водопровода спада незначително. Основно свойство на филтър К4 е омекотяване на леко до средно твърдата вода. Той ограничава натрупването на котлен камък по съдовете и някои битови уреди, като по този начин удължава техния живот. За да понижи концентрацията на калциеви натрупвания, модулът използва йонообменна смола. Постоянният йонообмен подобрява и вкусовите качества на водата, премахвайки неприятния вкус и аромат на хлор. Филтърният модул KH е с удължен капацитет на пречистване, но имайте предвид, че животът му зависи от твърдостта на филтрираната вода. За да се възстанови омекотяващото действие на домашната пречистваща система, е необходимо да се извърши регенерация (подновяване) на омекотяващия модул. Замяната на филтрите при системите Fresh Water е максимално лесна, дори когато централната система е монтирана на труднодостъпно място. Изчерпалият капацитета си модул се подменя заедно с корпуса. По този начин се предотвратява контакта на потребителя с натрупаните във филтъра замърсители, както и вторично замърсяване на самата система. Характеристики: Тип филтриране: омекотяване на водата Тегло: не повече от 0,7 кг Размери: 8 см х 31 см Максимално работно налягане: 0.63 MPa (6.5 атм.) Температура на водата: от +5 до + 38 ° С ..

29.90лв.

K5
K5

К5 е механичен предфилтър, разработен като резервен елемент за домашните системи с отделен кран Кристал. С него можете да оборудвате системите Соло, Куадро, Осмо, Кристал А, DWM Морион, както и Диспенсер PS1-F-D и  Диспенсер PTS-2100-F. Използва се за процесите на пред-филтрация, при които от питейната вода първо се премахват по-едри частици, след което се преминава към фина филтрация. Филтърният модул К5 има за цел да улесни филтрите с по-плътна структура, елиминирайки утайки, пясък, кал и следи от ръжда. Капацитетът му не покрива дълбокото пречистване на водата от химични съединения и микроорганизми. Задържа седиментни частици с размер до 5 микрона и по-големи. Изработен от 100% полипропилен, филтърът е с дълъг експлоатационен живот. Използвайки активен въглен под формата на карбонов блок, той осъществява изцяло механична филтрация. За разлика от обществените пречиствателни станции, домашните системи не използват опасни за здравето химични вещества. Системата ви за пречистване с отделна батерия се нуждае от модул К4, тъй като нейнатаа работа ще се усложни допълнително ако по-плътните филтри поемат и абсорбцията на утайките в питейната вода. С него ще удължите живота на останалите филтриращи елементи, и по този начин ще намалите разходите, нужни за консумативи. Подменя се заедно с корпуса, като по този начин се предотвратява контакт на потребителя със замърсители. Характеристики: Тип филтриране: механичен пред-филтър Тегло: не повече от 0,7 кг Размери: 8 см х 31 см Максимално работно налягане: 0.63 MPa (6.5 at) Температура на водата: от +5 до + 38 ° С Премахва замърсители до: 5 μm ..

10.00лв.

K7
K7

К7 е заменяем филтриращ модул, предназначен да извърши дълбоко пречистване на питейната вода. Той поема финалния етап от пречистването, след като модулът К5 е елиминирал твърдите частици с размер до 5 микрона. Задължителен консуматив за домашните пречистващи системи Кристал, както и за система DWM Морион и диспенсъри PS1-F-D и PTS-2100-F. Модулът извършва филтрация посредством ултра плътен карбон-фибърен блок, направен от активен въглен от черупки на кокосов орех. Премахва остатъчните концентрации на органични замърсители и тежки метали. Филтрира частици с размер до 0,8 микрона. В структурата му влизат уникалните модифицирани влакна Аквален, които разпределят водния поток в ултра-плътната филтърна среда, като по този начин се осигурява оптимално пречистване на водата от химични съединения и радиоактивни изотопи. Филтрацията е базирана на йонообмен посредством сребро в активната му форма. Смяната на филтърните модули е максимално опростена от производителя. Елиминиран е напълно рискът от контакт с натрупаните във филтъра замърсители. Модулът се подменя заедно с филтърния корпус, така че не е нужно да носите ръкавици при изпълнение на операцията. Системите за пречистване на чешмяната вода Кристал използват собствена батерия. По този начин не се понижава налягането на водата, използвана за общи нужди.Филтър К7 осъществява филтрация на микро ниво, осигурявайки кристално бистра вода с отлични вкусови качества. Характеристики: Тип филтриране: довършително пречистване и кондициониране на водата Тегло: не повече от 0,7 кг Размери: 8.1 см x 31 см Максимално работно налягане: 0.63 MPa (6.5 at) Температура на водата: от +5 до + 38 ° С Премахва замърсителите до: 0,8 μm ..

27.90лв.

K7B
K7B

Особено подходящ за региони със силно замърсена вода, филтърен модул К8В извършва микрофилтрация, премахвайки остатъчните замърсители, които другите филтри от домашната ви система не са успели да абсорбират. Опционален, но изключително необходим консуматив, който ви дава 100% гаранция, че водата, която пиете е с нужното качество. Мембрана с кухи влакна, монтирана на входа на модула, премахва частици с размер от едва 0,1 микрона и осигурява защита от 99.99% от познатите бактерии. Този заместващ филтър използва ултра-плътен CarbFiber блок, направен от активен въглен на базата на кокосови черупки. Премахва остатъчните концентрации на органични замърсители и тежки метали. Филтрира частици с размер до 0,8 микрона. Модифицираните Aqualen влакна разпределят водния поток в ултра-плътната филтърна среда, което води до най-добрата форма пречистване. Кухите влакна Aqualen предотвратяват образуването на участъци, през които водата би могла да премине без да бъде надеждно обработена. Модулът е съвместим с широка гама пречистващи системи Fresh Water, включително Кристал, Кристал А, Квадро, Соло, Осмо, Диспенсер PS1-F-D и Диспенсер PTS-2100-F. Заменя се заедно с филтърния корпус, като по този начин се предотвратява контакт на потребителя с бактерии. Характеристики: Тип филтриране: микрофилтрация Тегло: не повече от 0,7 kg Размери: 8 см х 31 см Максимално работно налягане: 0.63 MPa (6.5 at) Температура на водата: +5 / + 38 ° С Премахва замърсителите до: 0,1 μm ..

69.90лв.

K7M
K7M

Водата е източник на живот, и това твърдение съвсем не е преувеличено. Когато е с добро качество, тя не само хидратира, но и снабдява организма с важните за доброто му състояние минерали. Вашата домашна пречиствателна система може много повече от обикновено филтриране на питейната вода. С филтърен модул К7М живителната течност ще бъде допълнително реминализирана. Филтър К7М е предназначен за съвместна работа със системата RO-101S. На него е поверен последният етап от филтрацията по метода на обратната осмоза. След като от чешмяната вода са премахнати твърдите частици и химичните детергенти, следва тя да бъде кондиционирана. Това се постига чрез реминерализация за по-добър вкус и постигане на желания електролитен баланс. Модулът е проектиран за обработка на студена вода, като необходимото водно налягане е 6.5 атм. Изработен е от 100% екологично чисти, рециклируеми материали, класифицирани като безопасни при контакт с храни и напитки. Филтрите Fresh Water се подменят по максимално безопасен начин. Модулът се заменя заедно с корпуса, което елиминира възможността за контакт на потребителя с бактерии. Капацитет на пречистване: 2 000 литра, след което е нужно да се подмени. Техническа информация: Тип филтриране: кондициониране и минерализация на водата Тегло: не повече от 1 кг Размери: 8.1 см x 31 см Максимално работно налягане: 0.63 MPa (6.5 атм.) Температура на водата: +5 / + 38 ° С ..

27.90лв.

PP 63/254 C
PP 63/254 C

Пред-филтърилтър PP 63/254 C има за цел да отстрани твърди частици (утайки и оцветяване) от питейната вода, като по този начин подобри процеса по пречистване и удължи живота на по-фините филтърни модули. Съвместим с широка гама домашни пречистващи системи Fresh Water, работата му се състои в предварително третиране на студена вода. Модул PP 63/254 C е изработен от полипропиленова пяна по иновативна технология. Съставен от 4 филтърни слоя, изработени изцяло от полипропилен чрез процес на стопяване, при който се използват четири различни разпръскващи дюзи за комбиниране на фини и груби непрекъснати влакна с цел образуване на многослойна структура. Фините слоеве са разположени от вътрешната страна на филтърната структура, а едрите слоеве отвън. Поради това четиристепенно градиране грубите частици се задържат във външните слоеве, а по-фините частици във вътрешните. Тази конструкция осигурява дълъг експлоатационен живот, висока способност за задържане на замърсяване и работа при ниско водно налягане. Модулът е с капацитет на използване 6 месеца, след което трябва да се подмени. Смяната е елементарна като процедура и напълно безопасна. Предвид факта, че филтрите се подменят заедно с филтърния корпус, рискът от контакт на потребителя със замърсители е сведен до минимум. Характеристики: Материал: Полипропилен Пречиства частици над: 1, 5, 10, 20 микрона Скорост на филтриране: до 25 л/мин. Работна температура: от +5 фо +38 градуса ..

4.50лв.

Кондициониращ филтър 10×2 JG
Кондициониращ филтър 10×2 JG

Качеството на питейната вода не се изчерпва само с нейната чистота, но и със съдържанието на полезни за здравето минерални соли. Ето защо някои от домашните пречистващи системи с обратна осмоза използват допълнителен елемент – кондициониращ филтър, който да стабилизира и минерализира филтрираната течност. Кондициониращият пост-филтриращ модул 10 х 2JG е предназначен да осъществи окончателно кондициониране след осмотична мембранна филтрация, както и естествена реминерализация на водата. Намира приложение в класическите Осмо системи, при които финалния етап от обработката цели значително подобряване вкуса на питейната вода. Кондициониращият модул използва активен въглен от кокосови черупки и перлен доломит – минерал, който се среща естествено в природата. Регулира киселинността на водата, като балансира нивата на pH. Супер компактен, но изключително ефективен, филтърът обогатява филтрираната вода с минералите магнезий и калций – Mg2+ Ca2+. Модулът може да се комбинира с осмо системите RO-31 и системата Кристал. Подобреният капацитет му позволява да стабилизира и минерализира до 5 500 литра от водата, преминала през филтрация. Тъй като 10 х 2JG извършва последващо третиране на водата, след процес филтрация, той не влиза в контакт с натрупани замърсители. Смяната му е напълно безопасна и следва да се прави веднъж на всеки 12 месеца. С иновациите на Fresh Water дори обикновената чешмяна вода може да стане минерална. По-икономично, екологично и по-изгодно от бутилираните минерални води...

24.90лв.На собствен раздел в каталога ни се радват заменяемите (резервни) филтри за питейна вода, предоставени от нас отново на изключително изгодна цена. Филтърът е единственият компонент на домашните пречистващи системи, който можем да разглеждаме като консуматив. Колкото по-рядко се подменя, и колкото по-ниска е цената му, толкова по-добре за потребителя. Ние предлагаме точно това.

Дълъг работен живот – лесна подмяна

Един от най-простите методи за пречистване на водата у дома е посредством компактна филтрираща система, която се присъединява към смесителната батерия. Мини системата представлява малък пластмасов корпус, в който се намира основният елемент – заменяемият филтър за пречистване на вода.

Подобна разработка е модулът Модерн, който се предлага в няколко модификации – за чешми, които не са оборудвани с друг метод на филтрация, с превключвател за смесители с друг метод на обработка, и с допълнителни омекотяващи касети. Той базира работата си на филтър за вода модел B200. В периода на експлоатация на мини пречиствателя ще трябва да подменяте редовно филтриращия модул.

Филтърът В200 е с най-висок ресурс и производителност сред разработките от своя клас. Капацитетът му е 4000 литра, което означава, че подмяна ще е нужна веднъж годишно или малко по-често, в зависимост от степента на замърсяване на водата и интензитета на използване. За многочислени домакинства, живеещи в райони с лошо качество на питейната вода, въпросният модул е максимално рентабилно решение.

Скоростта на филтриране при тази система е 1 – 1.2 литра в минута, което е напълно достатъчен капацитет, когато водата се използва основно за директна консумация, за готвене и други битови нужди. На почитателите на добрата оферта можем да предложим комплект заменяеми филтри за вода, съответно за пречистване и омекотяване на цени, много по-ниски от тези за 1бр. модул.

Филтрите В200 използват уникална комбинация от влакнести и гранулирани адсорбенти за ефективно премахване на всички вредни примеси от водата, включително варовикови отлагания. Филтриращата мембрана е поставена в пластмасова запечатана капсула, така че при подмяната да се избегне контакт с абсорбираните замърсители.

Смяната на резервните филтърни елементи е максимално проста и лесна. За изпълнение на процедурата не са нужни специални инструменти и особени умения. Пречистващите мини станции като „Модерн” версия 2, ви позволяват лесно да превключвате от режим на пюрификация в нормален и обратно.

Филтърният елемент B150 е друга разработка, с която се гордеем. Той е консуматив на домашната система Фаворит, която се монтира под мивката или под кухненския плот. Филтърът има забележителен коаксиален дизайн и градиентна порьозност, обуславящи огромния му работен капацитет.

Както повечето ни филтриращи модули, и този модел дължи високата си производителност на йонно-обменния влакнест сорбент AqualenТМ, разработен и патентован от нашата компания. В структурата на Аквален влакната влиза и сребро в активната му форма, което посредством процес на йонизация елиминира напълно токсини и тежки метали.

Системите за тристепенна филтрация на водата от серия Трио се окомплектоват с различни модули, сред които B110-02 и B110-03. Те отново залагат на пречистване с активен въглен, който в нашите разработки е под формата на карбон-фибърен блок, направен от пресовани въглени от черупките на кокосов орех.

Функцията му е да абсорбира твърди частици, органични замърсители и хлор с размер до 3 микрона. С йоно-обменните влакна Аквален става възможно от природната течност да се премахнат почти изцяло и тежки метали като Живак, Олово, Алуминий и желязо.

В зависимост от работната среда (степен на замърсяване и интензитет на използване), филтрите се подменят не по-често от веднъж на 12 месеца. Капацитетът им е 6000 – 7000 литра обработена водна маса със скорост около 2 литра в минута.

Системите с обратна осмоза използват филтри за питейна вода от K-серията ни. Към нея спадат спадат няколко модула, всеки от които има различна структура и свойства. Едни служат за предфилтрираща обработка, докато други участват в активното пречистване на механични и химични замърсители. Има и модулни елементи с омекотяващо и минерализиращо действие.

Изберете иновациите, гарантиращи безопасност и комфорт

Какво очаквате от своята домашна филтрираща система? Вероятно и вие, както всички останали хора по света търсите средство, което ще осигури идеално чиста, приятна на вкус и напълно безопасна вода на вас и вашето семейство. Убедени сме, че държите на възможно най-достъпната цена, но без да се налага да правите компромис с качеството и ефективността.

Със сигурност държите на своя комфорт, затова искате домашната инсталация, монтирана на крана или под мивката да бъде удобна и лесна за обслужване? Точно това ви предлагаме. Нашите филтри са иновативни разработки с висока производителност и дълъг експлоатационен живот. Освен това са най-лесно обслужващите се. Подмяната е лесна и проста, гарантираща ви максимален комфорт.