Системи за пречистване на вода с обратна осмоза


DWM-101S (МОРИОН)
DWM-101S (МОРИОН)

Понякога нуждите от чиста питейна вода не могат да бъдат покрити от домашна филтрираща кана. Ако искате от чешмата ви да тече кристално чиста природна течност, без вредни примеси, варовикови отлагания и утайки, заложете на компактната домашна система за пречистване, използваща метода на обратна осмоза DWM – 101S. Морион, както е другото наименование на пречистващата мини-станция, е компактна и лесна за инсталиране, без да заема излишно място. Просто я поставете под кухненската мивка и свържете към водопроводната инсталация. Тя работи ефективно дори при ниско налягане на водоподаването - до 0.9 атм. Специалната филтърна система използва няколко етапа на пречистване, за да предложи вода, напълно лишена от вредни примеси и неприятни миризми. Премахва успешно варовикови отлагания, както и тежки метали, ръжда, утайки и химични съединения, включително антибиотици и хормони, съдържащи се в пестицидите, с които се обработва земеделската земя в някои региони. Наред с ефективно елиминиране на опасни за здравето замърсители, DWM-101S осигурява оптимален баланс от минерали, които естествено се съдържат във водата. Системата не само запазва наличните количества магнезий, калий и калций, но и повишава концентрацията им в нужните за добро здраве единици. Морион се монтира и поддържа лесно. Смяната на филтърния модул е максимално опростена, така че да не се търсят услугите на специалист...

549.00лв.

DWM-201
DWM-201

DWM-201 на Fresh Water осигурява винаги налична чиста и здравословна питейна вида. Течността се преработва, докато тече от смесителния ви кран – не е нужно да чакате и да полагате каквито и да е усилия. С помощта на иновативната система за филтриране чрез обратна осмоза, водата ви ще бъде годна не само за пиене, но и за готвене и измиване на домакинските съдове. Едно от уникалните качества на мини пречиствателната станция, е наличието на интелигентен модул за управление. Посредством звукови и светлинни индикатори, вие ще бъдете информирани навреме за оставащия работен капацитет на филтриращия модул. Навременната му подмяна е задължителна. След изчерпване капацитета на филтъра, системата става неефективна. Това е компактен филтриращ механизъм, който не заема излишно място в дома ви. Монтажът и поддръжката са максимално опростени, за да не се налага да се търси специалист. Смяната на филтъра може да се направи собственоръчно от потребителя, без да са нужни специални умения и инструменти. Единствено условие – системата да бъде свързана към електрозахранването Качеството на питейната вода, след преминаването ѝ през DWM-201 е отлично. От състава ѝ са напълно елиминирани всички вредни за здравето примеси, включително тежки метали, утайки, химикали, нитрати и бактерии. Същевременно се елиминират варовиковите наслоявания, така че е разумно да свържете системата към домашната кафе машина или ледогенератор, за да удължите работния им живот...

1,090.00лв.

DWM-31 (ЛИДЕР)
DWM-31 (ЛИДЕР)

Лидер е името, което най-точно отговаря на системата за филтриране на питейна вода DWM-31. Тя се отличава с висока скорост на пречистване, осигурявайки до пет литра пречистен воден запас. Идеална за домакинства, чиито нужди от пречистена вода не могат да бъдат покрити от каните на Fresh Water. Работи ефективно при налягане на водоподаването от 1.5 до 6.5 атм. Изключително компактна и лесна за инсталиране, мини пречистващата станция е идеалното домашно съоръжение. Интелигентният модул за управление ще ви държи в течение относно пречистващия капацитет на филтърния модул. По този начин ще реагирате навреме, заменяйки изчерпания филтър с нов, за да не губите ефективността на системата дори за ден. Съоръжението е изработено от напълно безопасни за здравето материали. Нито един негов компонент не съдържа химични съединения, които не отговарят на изискванията за безопасност. Висок клас пластмаса, в чийто състав липсват фталати, Бисфенол – А и други опасни химични съединения. Благодарение на революционния филтърен модул на Fresh Water, системите с обратна осмоза като Лидер елиминират напълно микроби, утайки, тежки метали и всички опасни химикали. Същевременно омекотяват филтрираната вода, поемайки варовиковите отлагания. Комплектът включва последно поколение минерализатор, който повишава концентрацията на полезни минерални соли във водата. Лесна инсталация и поддръжка. Не са нужни специални инструменти за подмяна на филтъра. Не заема излишно пространство в малките помещения...

230.00лв.

DWM-70
DWM-70

За да имате винаги на разположение кристално чиста питейна вода, възползвайте се от невероятно ниската цена на домашната филтрираща система с обратна осмоза DWM-70. Тя е достатъчно компактна, за да не заема излишно пространство, но не по-малко ефективна от по-големите пречистващи системи на марката Fresh Water. Елиминира без проблем 99.9% от наличните вредни примеси, микроби и утайките, съдържащи се в амортизираната ВиК мрежа. Пречистващия филтърен модул премахва тежки метали като олово и живак, както и химичните съединения, замърсяващи околната среда. Подобрява и вкусовите качества на водата, отнемайки неприятни миризми, включително на хлора и неговите органични съединения. Друго ключово свойство на DWM-70 е способността му да омекотява твърдата вода. Варовиковите отлагания по съдовете за готвене и някои битови уреди могат да бъдат избегнати. В същото време, системата използва минерализатор, който балансира водата, насищайки я с важни за здравето минерали като Магнезий, Калий и Калций. С помощта на интелигентния контролер за управление, ще имате точна информация относно работния капацитет на филтърния модул. С навременната му смяна, си гарантирате ефективността на мини пречиствателната домашна станция. След изчерпване капацитета на филтъра, системата става неефективна. Компактна и лесна за инсталиране и поддръжка. Не са нужни специални технически умения и инструменти за подмяна на филтъра. Подходяща за райони със силно замърсена и много твърда вода...

350.00лв.Ако живеете в голям град или регион със силно индустриално замърсяване, то определено водоизточниците, използвани за нуждите на населението също не са с нужната чистота и качество. Време е да се снабдите с ефективна домашна система за обратна осмоза на цена, съобразена с финансовите възможности на средностатистическото българско домакинство. Разработките на Fresh Water са най-доброто на световния пазар.

Защо ви е нужна подобна разработка?

Основна причина да оборудвате дома си с висококачествена и компактна система за пречистване на вода с обратна осмоза (Reverse osmosis) е постигането на максимална степен на чистота, каквато не може да се постигне с обикновените битови методи и средства. Дори филтърните ни кани не могат да осигурят същия капацитет и скорост на пречистване.

Самият метод на обработка на водата от водопроводната мрежа е доказано работещ. Вероятно смятате, че той се базира на изцяло нова технология, и донякъде сте прави. Всъщност обратноосмотичната преработка съществува отдавна. Преди повече от 50 години методът е използван за обезсоляване на океанската вода. Днес технологията е дотолкова подобрена, че е достъпна и за домашна употреба.

Разработената от Fresh Water система за филтриране на вода елиминира дори минимални количества замърсители в природната течност. По този начин се осигурява напълно годен за консумация ресурс, независимо как той ще бъде използван – за пиене, миене или за готвене.

Освен обичайните замърсители ( седименти, ръжда и хлор), RO системите отстраняват напълно и флуорид, бактерии, вируси, антибиотици и хормони. Те са единственият спасителен вариант за семейства с малки деца и жилища, в които един или няколко члена страдат от алергии и здравословни проблеми.

Наред с пречистването, обратноосмотичната филтрираща система за вода оказва и омекотяващо действие. В много райони на страната ни водата е с повишена твърдост, което води до натрупване на котлен камък по стените на битовите уреди и съдове – кафемашини, термокани, ледогенератори и т.н.

Подобряването на вкуса на домашно приготвените храни и напитки е още един аргумент в полза на покупката на домашна филтърна система за вода. С елиминиране на хлорните съединения, утайките и варовика, вкусът на водата става превъзходен, а по този начин се подобряват значително и вкусовите качества на ястия и домашно приготвени напитки. Малко хора всъщност осъзнават значението на чистотата на водата при готвене.

Един от най-важните доводи, които можем да изтъкнем е бързият достъп до чист природен ресурс. Пречистената по метода на обратна осмоза вода е достъпна по всяко време в неограничени количества. Тя е годна за употреба за всякакви цели – за готвене, за миене и директна консумация.

RO системите съхраняват прясна питейна вода за последваща употреба, като за целта използват резервоар, който се пълни в рамките на 15 до 60 минути, в зависимост от налягането, минерализацията и температурата на водата. Всяка разработка, според използваните филтърни модули прилага различни методи на филтриране. Възможно е поради тази причина да срещнете затруднение в избора на подходящия модел.

Как да изберете идеалното решение за дома си?

Преди да се спрете на конкретен пречиствателен модул, е необходимо да вземете под внимание определени особености на системите за пречистване на вода с обратна осмоза. На първо място е важно инсталацията на системата да се извърши професионално, за да се гарантира нейната ефективна и дългосрочна работа.

Предвид факта, че пречистената течност протича от отделен (собствен кран), е много вероятно да се наложи пробиване на отвор в кухненската мивка. Тази задача е също добре да бъде поверена на опитен професионалист. За да бъде системата ви ефективна се изисква определено ниво на водното налягане. Нашите разработки в голямата си част работят отлично дори при по-ниско от стандартното налягане.

Всяка система за обратна осмоза отделя известно количество отпадни води, което е неизбежен ефект на процеса на филтрация. Трудно е да се определи с точност какво ще бъде количеството на отпадния продукт за даден модел, той като тези стойности са пряко зависими от чистотата, температурата и налягането на водната маса.

Отново от качеството на природната течност зависи в какъв интервал следва да се подменят филтърните модули. Средно смяната се прави на всеки 6-18 месеца, като срокът на обслужване се удължава с включване на допълнителен модул за предфилтрация. Предварителната подготовка увеличава ефективността на домашната ви система за пречистване на вода и удължава живота на заменяемите ѝ компоненти.

Когато избирате между различните домашни системи за пречистване на вода, е важно да знаете с кои проблеми е свързан ресурсът, протичащ от смесителните батерии в дома ви. Всяка разработка на Fresh Water осигурява базова защита от хлор, седименти, олово и органични съединения. Въпросът е дали във вашия случай това е напълно достатъчно?

В много географски райони хората се сблъскват с един и същ проблем – варовиковите отлагания по стените на битовите уреди, съдовете за готвене и емайлираните повърхности в бани и кухни. Проблемът се дължи на свръхминерализацията, но той е всъщност много лесно решим с добавянето на подходящия филтър към внедрената система за пречистване на питейна вода.

Изборът си много от клиентите ни базират на техническите параметри на отделните обратноосмотични пречистващи системи. Те имат значение за лекотата на използване и обслужването (смяна на филтърните модули), затова е важно да се избере правилно съоръжението спрямо големина и начин на монтиране.

За да осигурим удобство на своите потребители по света, ние от Fresh Water разработихме собствена технология за свързване на заменяемите части, наречена “click and turn”. Тя улеснява смяната на филтрите, без да се ползват специални инструменти, а същевременно се повишава безопасността, защото изчерпалите свойствата си филтри се сменят заедно с корпуса, позволявайки да се избегне контакт със замърсителите.

Нашата филтрираща система за питейна вода е компактна, което я прави използваема дори в малки жилища с оскъдно пространство под кухненската мивка, където най-често се монтират пречиствателите. Външните части, включително свързващи тръби и фитинги, са изработени от устойчива и напълно безопасна пластмаса, която без проблем ще устои на вероятни колебания в налягането на водопроводната мрежа.

Цената е последният фактор, който определено не е без значение, затова бързаме да ви уверим, че революционните ни системи за пречистване на вода са на невероятно достъпни цени. Те са разработени специално за нуждите на домакинствата, следователно и цените им отговарят на възможностите на обикновените семейства. Консумативите са единственият разход, който ще имате в периода на използване, затова тяхната цена е също драстично понижена.